Ugrás a tartalomra

Ablakszigeteléssel kapcsolatos gyakori kérdések

- Mi a neve ennek az ablakszigetelési módszernek?
- Svéd bemarásos technológia.

- Miért válasszam ezt a módszert?
- Nem válik le és nem porlad el, mint a hagyományos öntapadóval ellátott más szigetelő anyagok. Az anyag vastagságából adódóan tökéletesen és a nyílászáró deformálódásának mértékében a keletkező hézagokat kitölti. Szemben az öntapadós szigetelő anyagokkal, ahol azok még nagyobb deformálódást is okozhatnak. A szigetelést több méretű anyaggal végezzük, melynek színei fehér, illetve barna lehet. Méretei 6, 8, 10, 12 mm. A felhasznált anyag élettartama a gyártó ajánlása alapján 13-15 év. Ezen időn belül az anyag megtartja rugalmasságát, fizikai tulajdonságát. Hőálló képessége -40...160°C-ig terjed. De összehasonlítva a kommersz gumikkal ez sokkal érzékenyebb a festékekre, oldószerekre.

- Miért ezt a módszert válasszam az ablakcsere helyett?
- A műanyag ablakoknál is az ott 2 sorban elhelyezett szigetelőgumi szigetel, ez akadályozza meg a levegő mozgását. Ezen technológiához az ablakok szárnyai adottak, már csak a szigetelőgumira van szükség. Hatékonysága megegyezik az előzőével, melynek bekerülési költsége töredéke annak. Ez azt jelenti, hogy a tél nagyságától függően 1, maximum 2 tél alatt a befektetett költség megtérül. A külső belső szárnyak közötti légrés nagysága nem milliméterekben (mint a thermoplan üvegeknél), hanem centiméterekben (Kb. 12cm) mérhető, ennek következtében a nagyobb légtömeg jelentősen hozzájárul a szigetelőképesség nőveléséhez. Hőszigetelés szempontjából a két dolog közel áll egymáshoz fizikálisan, de költségileg nagymértékben eltérnek egymástól.

-Mekkora felfordulással jár ez a művelet?
- A horonymarás közben nagy teljesítményű porszívót alkalmazunk, mely a kimart forgácsot azonnal eltávolítja. Az esetleges festékleválásokat a munka végeztével feltakarítjuk. Így rendet hagyunk magunk után.

- Mi a teendőm ha festeni kell a nyílászárókat?
- Amennyiben a nyílászáró festésére kerül sor, a bemart anyagot a horonyból könnyedén el lehet távolítani, majd festés után az oda visszahelyezhető. Ebben szívesen állunk az Ön segítségére.

- Kell-e ezt az anyagot gondozni?
- A szigetelőanyag különleges gondozást nem igényel. Oldószerekkel való találkozást kerülni kell, egyéb mást tisztítószerekkel (pl. Cillit, vagy Ultra) ezen anyag problémamentesen érintkezhet.

Hívjon bennünket! +36 30 232 2429 Kérjen árajánlatot